10 Nisan 2017 Pazartesi

EİNSTEİN ZEKASI - ÖMER FARUK RECA

Herkese Merhabaa

Bugün sizlere bir kitap hakkında ki düşüncelerimi paylaşacağım. Kitabın adı EİNSTEİN ZEKASI okuması çok keyifli bir kitap asla sıkmıyor asla bunaltıcı değil. Şimdi size kitaptan öğrendiğim birkaç bilgiyi paylaşacağım aynı zamanda size hayata dair bazı tavsiyeler vereceğim. İyi okumalar.
 


Özgür zeka başarı zekasıdır.

Başarılı mühendis,müzisyen,bilim adamları aşırı titiz ve baskıcı ortamlarda yetişmediğini görürüz. Thomas EDİSON , Albert EİNSTEİN ,Henry FORD , Jack LONDON gibi karakterler zorluk içinde yetiştiler bir kısmı ama baskıcı ve aşırı titiz ortamlarda geçmedi çocuklukları. Yani baskı insanları başarıya ulaştırmaz hatta en büyük engellerden biridir. Mutluluk, insan başarısı üzerinde olumlu etkiler yapar;önce zekayı etkiler. Baskıcı bir ortamda mutlu olamazsınız. Eğer mutlu değilseniz başarılı da değilsiniz. Bu yüzden insan yaptığı işi sevmeli ya da seveceği işi yapmalı. Başarı ancak böyle gelir. 

Başarı zekalarını en iyi kullananlar hayallerine en iyi sahip çıkanlardır.

Hayatınızda sizi üzen şeyleri atın. Kötü düşüncelerden uzaklaşın. Olumsuz düşüncenin gücü yıkıcıdır. Olumlu düşüncenin gücü yapıcıdır. Kafanıza takmayın rahat olun hayatta en değerli sizsiniz. Önce kendinizi sevin insanlar her zaman boş konuşur her zaman eleştirir. Eğer siz yaptığınız işten mutluysanız yapmaya devam edin inatçı olun. Hayallerinizin peşinden gidin. Sonradan keşke dememek için bugünü yaşayın. Öyle bir hayat yaşayın ki tüm zorluklara rağmen hayat güzel diyebilin. 



Her günü hayatının son günü gibi yaşarsan günün birinde haklı çıkarsın.

 Ölüm bir gerçektir. İllaki olucak. Peki nasıl olsa öleceğiz diye bugünü yaşamayalım mı ? Hayır aksine daha çok yaşayalım. Her günümüz mutlu geçsin her günün sonunda başımızı yastığımıza koyduğumuzda bugünde çok güzeldi diyelim. Biliyorum çok zor ama asla imkansız değil. Size bugün hayatınızın son günü deseler bugünü özel yapmaya mutlu olmaya çalışırsınız. Belki kimse demiyor ama bugün son günümüz olabilir. Bu yüzden bugünü özel yapın. Her gününüz özel ve mutlu olsun. Hayat kısa ve yaşamak lazım.





Bugünkü yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umarım beğenmişsinizdir. Eğer yorum yapmak isterseniz aşağıya yapabilirsiniz.Başka bir yazıda görüşmek üzere HOŞÇAKALIN.



instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu








2 yorum: