26 Temmuz 2017 Çarşamba

ŞU HORTUMLU DÜNYADA FİL YALNIZ BİR HAYVANDIR

HERKESE MERHABA


Bugün size severek okuduğum bir kişisel gelişim kitabından bahsetmek istiyorum. İletişim, başarı ve hayat hakkında sıkılmadan hatta eğlenerek okuyabileceğiniz bir kitap.🐘








100. basımını çoktan geçiyor. Bende 19.basımı var yani eğer şuan alırsanız kitabın dışı biraz daha değişik olacak. Bu kadar çok basımı olması ne kadar popüler bir kitap olduğunu gösteriyor. Kitabı okuduğunuzda neden bu kadar tutulduğunu anlıyorsunuz. Bence daha uzun yıllar birçok insanın hayatında yer edinecek.


Kitabı okuduktan sonra hayatınızda bazı kararlar alıyorsunuz. Kendi hayatınız için faydalı düşünceleriniz oluşuyor. Kitabın konu konu olduğunu düşünürsek zaten ilk konu kim olduğumuzu anlamamızı sağlıyor. Daha sonra alışkanlıklar,sevgi,olumlu düşünce, hayat, dinlemek, hırs, gülümsemek, inanç ve daha nice önemli konuyu anlatıyor.

Kitabın içeriğinden bahsedeyim. Öncelikle biraz önce dediğim gibi bölümlerden oluşuyor ve kitapta buna kapı deniyor yani 1.kapı, 2. kapı diye devam ediyor. Kitapta bu kapılardan önce bir söz oluyor. Bu sözler gerçekten etkileyici sözler. Aynı zamanda bu kapıların sonunda bir hikaye,anı veya şiir var. Bunlarda okuduğunuz zaman hayran kalacağınız türden. Aşağıda birkaç örnek olucak. Kitabın en tatlı yanı da her kapı bittiğinde papatyada bir yaprak tamamlanıyor. Kitabın sonunda tüm papatya tamamlanmış oluyor.


Neredeyse herkes okuduğu kitabın sürükleyici olmasını ister. Bu kitapta öyle okudukça okumak istiyorsunuz. Tanıdığım çoğu kişi kitabı okumaya başlamış ve bitirene kadar bırakmamış.



Bazı insanlar kişisel gelişim kitaplarını sevmezler. Sıkıcı bulurlar. Bazı insanlar da özellikle bu tarz kitapları okurlar. Bu kitap herkese hitap ediyor. Çünkü akıp giden bir anlatımı, sıkmayan bir dili, eğlenceli bir tasarımı var. Eğer kitabı okumak istiyorsanız fakat kişisel gelişim kitabı olduğu için tereddüt yaşıyorsanız. İçiniz rahat olsun.



Yani bunalmadan okuyabileceğiniz eğlenceli bir kişisel gelişim kitabı. Okurken zevk alacaksınız. Ayrıca kendi hayatınızı düşünüp bazı değişiklikler yapacaksınız. Eksik yönünüzü bulup onu tamamlayınca iyiki okumuşum diceksiniz.
Ve bunu yaparken mutlu olacaksınız.


Kitabın içinde geçen bazı sözler;


🐘-Olmamız gereken şeyi olduğumuz gibi kalarak olamayız. ( Max De Pree)

🐘-Hayat bisiklete binmek gibidir, pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. (Claude Pepper)

🐘-Hiçbir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile. Gülümsemene kimin ne zaman aşık olacağını bilemezsin. ( Gabriel Garcia Marquez)

🐘-İnsanları kitaplar gibi düşünün ve kapaklarına bakıp aldanmayın. Okumaya başlayınca değerini anlarsınız.

🐘-Değişim ancak içeriden açılabilen bir kapıdır. ( Neil)




Bu yazımında sonuna geldik. Yüzünüzden gülümseme eksik olmasın. Bir sonraki yazıma kadar HOŞÇAKALIN.



Bana ulaşmak için:

instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu








18 Temmuz 2017 Salı

DİREKSİYON ADAM

Herkese Merhaba



Bugün size 2 defa okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptan bahsedeceğim. Kitabın yazarı DUANE SWIERCZYNSKI  başarılı bir kalemi var. Direksiyon adam adrenalin yüklü sürükleyici bir kitap. Kitabın konusu harika. Kitap okumayı sevmiyorsanız bile konusu ilginizi çekebilir ve okumak isteyebilirsiniz.


 
Kitapta en çok hoşuma giden tarafı kitabın konusu. Gerçekten çok zekice bulunmuş. Biri size bu kitabın içeriğinden bahsettiğinde büyük ihtimalle merak edersiniz. Ve ben biraz sonra kitabın içeriğinden bahsedeceğim.


Bir kitap, bir film, bir dizi, bir haber, bir dergi okumaya veya izlemeye başlayacağımız zaman ilk dikkatimizi çeken ismidir. Direksiyon adam bence harika bir isim olmuş.


Ben macera dolu polisiye kitapları çok severim. Eğer siz de benim gibiyseniz bu kitabı  çok beğeneceksiniz. Elinize aldığınızda bırakmak istemeyeceksiniz. Ve kitabın bazı yerlerinde kalp atışınızın hızlandığını fark edeceksiniz.


Bazı önemli yazarların kitap hakkında ki düşüncelerine baktım. Ve genel olarak herkes kitabın ne kadar sürükleyici olduğundan insanın bitirmeden bırakmayacağından bahsetmiş.



Gelelim kitabın içeriğine:

Kitabın baş kahramanı Lennon dilsiz, İrlandalı bir soygun sürücüsüdür. Yanlış soyguncularla, yanlış zamanda, yanlış bankaya gitmiştir. İhanete uğramış, parası çalınmış, hırpalanmış bedeniyle ölüme terk edilmiştir. Lennon başına gelenlerin sorumlusunu bulmak ve çalınan parasını geri almak için uğraşmaktadır. Fakat soygun Philadelphia sokaklarını şiddete sürüklemiştir. Ve karanlık bir polis, İtalyan ve Rus çeteleri, belediye başkanının kiralık katili ve kolej rock grubunun klavyecisi bu romanda kendilerini göstermek için harekete geçmişlerdir.




Bu yazımında sonuna geldik. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer sizde fikrinizi belirtmek veya kitap önermek isterseniz yorum yapabilirsiniz. Bir sonraki yazıya kadar HOŞÇAKALIN.




Bana ulaşmak için:

instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu