30 Aralık 2017 Cumartesi

THE STRANGER - ALBERT CAMUS

HELLO,

Today's article is different. Because this article is my first English article. I hope you like it.

This article is about a book. Its title is '' The Stranger'' by Albert CAMUS. Albert CAMUS is a very successful writer. He is famous writer of worldwide. This book is his first one.







The Stranger's main character is Meursault. One day Meursault commited a crime but people didn't mind this. People minded he talked his real feelings. He refused the requests of the society. So Meursault didn't agree with people and he was stranger.


I have a criticism about the book. The book have 2 part and second part is the most eventful than first part. So i like first part. Maybe you can get a little squeezed while reading the first part.



People always talk and always criticize.YOU DON'T AFRAID OF BEING STRANGER. Don't worry you are never alone. If you feel alone, you touch your heart and you say to yourself ' I AM STRONG AND I LOVE MYSELF. I DON'T CARE WHAT PEOPLE THİNK ABOUT ME.'



My first English article has finished. I hope you liked it. Your comments are very important for me. GOODBYE.



Communication:

https://twitter.com/bkunduracioglu
https://www.instagram.com/beyzakunduracioglu/





3 Aralık 2017 Pazar

AYLA

Herkese merhaba

Uzun zamandan sonra bir film yazısıyla karşınızdayım. Bugün size harika bir filmden bahsedeceğim. Gerçek bir hikayeden sinemaya aktarılmış.Film her yönüyle çok başarılı ve çok güzel. AYLA.






1950' lerde Türkiye 'den Kore Savaşı 'na katılan Astsubay Süleyman DİLBİRLİĞİ 'nin ve savaşta ailesini kaybeden ay yüzlü olduğu için Ayla ismini verdiği Koreli kızın arasındaki sonsuz sevgiyi anlatıyor.


Film Türkiye Kore ortak yapımı bir film. Oyuncular,kurgu,sahneler,çekim bir filmde olması gereken ne varsa harika bir şekilde yapılmış.Filmin yönetmenliğini Can ULKAY üstlenmiştir, senaryoyu Yiğit GÜRALP yazmıştır.  Oyuncu kadrosu da çok başarılı. İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyong-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca 
gibi birçok başarılı oyuncudan oluşan bir kadro var. Tüm oyuncuları ve ekibi tebrik etmek lazım. Gerçekten kaliteli bir iş ortaya çıkarmışlar.


 Merak etmeyin filmle ilgili fazla detaya girmeyeceğim. Çünkü eminim izlemek isteyeceksiniz belki de izlediniz. Çünkü çok izlenen bir film oldu ve gerçekten hakkediyor. Salonda film bittiğinde herkesin gözleri dolmuştu. Hatta dolmanın ötesinde herkes ağlamıştı. Çünkü hikaye gerçek izlediğimiz olaylar gerçekten yaşandı ve film bunu bize çok başarılı bir şekilde yansıttı. Filmin sonunda olmasa da bazı yerleri de çok komikti.Yani sıkıcı bir film olduğunu düşünmeyen. 2 saattin nasıl geçtiğini anlamadığınız dolu dolu bir film.


Astsubay Süleyman DİLBİRLİĞİ Ayla 'yı tesadüfen buluyor ve onunla babası gibi ilgileniyor. Hatta Ayla bir süre sonra ona baba diyor. Ayla ilk başlarda hiç konuşmuyor. Ama sonra konuşmaya başlıyor. Hatta Türkçe öğreniyor. Ali; Süleyman'ın dostu, iyi bir nişancı ve Marilyn Monroe sevdalısı biri. Onun vurulduğu sahne çok duygusal ve üzücüydü. Türk askerlerin Kore'ye gitmesinden 1 yıl sonra artık geri dönmeleri isteniyor.Fakat Süleyman kızı bırakmak istemediği için bir süre daha orada kalıyor. Ama artık geri dönmesi gerekiyor. Ayla'ya geri döneceğine dair söz veriyor. Ve bu sözü yıllar sonra tutuyor. Gerçek hayatta da Süleyman ve Ayla yıllar sonra kavuşuyor. Filmin sonunda gerçekte ki kavuşmanın da görüntüsü var. 


Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı bir film. Yönetmeni, yapımcıyı, oyuncuları ve tüm ekibi tebrik ediyorum. Çok başarılı bir iş olmuş. Umarım Oscar'da da yolu açık olur.





Mutlaka izleyin bence pişman olmazsınız. Bir sonraki yazıma kadar HOŞÇAKALIN. 


Bana ulaşmak için: