5 Kasım 2017 Pazar

BİLİNMEYEN BİR KADININ MEKTUBU - STEFAN ZWEIG

HERKESE MERHABA 


Bugün bir önceki yazımda kitabını anlattığım yazarın bir başka kitabını anlatacağım. Kitabın adı Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu. Bir kadının yıllar süren karşılıksız aşkını anlatıyor.







Aşk bir takıntı mıdır ?

Bu soruya belki evet belki de hayır dediniz. Aslında iki cevap da doğru çünkü net bir cevabı olabilecek bir soru değil. Herkesin yaşadıklarına veya çevresinde gördüklerine göre değişebilir. Bence bu insanın kendisiyle alakalı. Eğer isterseniz takıntı olur. Ama bunu kontrol edebilirsiniz. Bu hayatta kendim için yaşıyorum diyebiliyorsanız sizde aşkın takıntıya dönüşmesi çok zor. Ama bazı insanlar aşkı takıntıya dönüştürür ve bundan zevk duyar. Size içten içe zarar veren bir şeyin sizi mutlu ettiğini sanabilirsiniz.

Bu kitap bir kadının bir adama olan aşırı derecedeki aşkını anlatıyor. Hemde kadının ağzından anlatıyor. Kitabı okuduğumda bazı insanların duygularını ne kadar aşırı yaşadığını fark ettim. Kitapta ki kadın için aşık olduğu adam her şey demek. Onun için  o adamı sevmek nefes almak gibi ve adamı ilk gördüğü andan hatta daha ile önceden başlayan ve son nefesine denk devam eden bir aşk.



Bir kadının uğruna ömrünü verdiği adama yazdığı bir mektup. Çocukluktan ölünceye kadar sadece onu seviyor. Zengin kişilerden kendine gelen hiçbir evlenme teklifini kabul etmiyor. Sevdiği adamdan bir çocuğu var. Onun bu zenginlerin yardımıyla kıyafet, okul ihtiyaçlarını karşılıyor. Mektubun başında oğlunun öldüğünü ve eğer bu mektubu okuyorsa kendinin de öldüğünü söylüyor. Ama mektup boyunca asla adama şikayet etmiyor. Onu sevmekten pişman olmuyor. Ölürken bile onu düşünüyor.


Eğer yaşadığınız bir duygu veya çevrenizdeki biri size içten içe zarar veriyorsa hemen ondan vazgeçin. Belki kolay olmaz ama yapın. Hiçbir şey sizden önemli değil. Size bir şey olursa veya üzülürseniz sizi üzenlere bir şey olmaz. Ama herkesi gerçekten seven biri var. Başta aileniz olmak üzere. Önce kendinizi sevin hiçbir şeyin size zarar vermesine izin vermeyin.



Bir sonraki yazıma kadar kendinize iyi bakın HOŞÇAKALIN.



Bana ulaşmak için:

https://twitter.com/bkunduracioglu
https://www.instagram.com/beyzakunduracioglu/