23 Ağustos 2017 Çarşamba

KURALLAR KİTABI - MERTHAN DEMİR

HERKESE MERHABA


Bir kitap yazısıyla karşınızdayım. Bugün size Merthan DEMİR isimli yazarın KURALLAR KİTABI : HAYATINIZA YÖN VERECEK KURALLAR kitabından bahsetmek istiyorum.






İlk olarak yazardan bahsetmek istiyorum. Bazı kitapları veya yazarları kendinize yakın hissedersiniz. Ben bu kitapta bunu hissettim. Yazarı kendime çok yakın hissettim. Verdiği tavsiyeleri benim çevreme verdiğim tavsiyelere çok yakındı. Hani derler ya tam benim kafadan işte bende öyle hissettim . Bence çok başarılı bir kalemi var. Umarım başka kitaplarını da okuruz.



Kitabın içeriğine gelmek istiyorum. İsminden de anlaşılacağı üzere hayatımıza yön veren kurallardan oluşuyor. Hemen okumaya başlayıp hemen bitirebileceğiniz bir kitap. Kitapta 300 tane kural var. Bazıları uzun bazıları kısa ama hepsi etkileyici. Ve bazı kuralları okuduğunuzda hayatımda bunu değiştirmeliyim diyorsunuz. Uzun, detaylı ve sıkıcı anlatmamış. Kısa ve öz dediğimiz şekilde anlatmış. Bu da okuma zevkini arttırmış.


Kitapta ki temel düşünce hayattan zevk almamızı sağlıyor. Nasıl daha mutlu daha başarılı daha güçlü oluruz bunu anlatıyor. Doğru şeylere değer vermemiz gerektiğini anlatıyor. Kitaptaki bazı kuralları aşağıya örnek olarak yazacağım. Bize zararı olacak davranışlardan uzak durmamızı sağlıyor. Örneğin intikam almak, bencil olmak gibi davranışlar hakkında söyledikleri bu davranışların aslında bize ne kadar zarar vereceğini anlatıyor.



Bazı kişiler roman gibi uzun kitapları okurken aynı zamanda bir tanede konusu daha basit olan daha kısa bir kitabı daha okurlar. Eğer öyle yapanlardansanız yada yapmak istiyorsanız bir romanın yanında bu kitabı okuyabilirsiniz. Hem gözleriniz yorulmaz hemde zevk alırsınız.


Kısacası ben kitabı da yazarı da çok beğendim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kendiniz ve mutlu olmak için mutlaka okuyun.



Bu yazımında sonuna geldik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere HOŞÇAKALIN.



Kural 55 : Gez, göz, mutluluk ... Sakın ıskalama!





Bana ulaşmak için:

instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu