22 Haziran 2017 Perşembe

SHERLOCK HOLMES ZEKASI

MERHABA

Size daha önceki yazımda EİNSTEİN ZEKASI adlı kitaptan bahsetmiştim. Bugün de SHERLOCK HOLMES ZEKASI adlı kitaptan bahsedeceğim. İyi okumalar.



Öncelikle kitabın içeriğinden bahsetmek istiyorum. Adından anlaşılacağı üzere zekamız ve onu geliştirme yolları hakkında. Aynı zamanda kitabın içinde zihin gücünü geliştiren egzersizler var.


Zekanın tanımı ve çeşitleri
Dikkat geliştirme
Düşünce gücünü geliştirme
Farkındalık geliştirme
Matematiksel zekayı geliştirme
Şekilli zeka geliştirici sorular
Yorum ve muhakeme yeteğini geliştirme
Süper bir beyne sahip olmanın yolları

Bu başlık altında çeşitli konular ve testler bulunmaktadır.



Zeka kullanılır ve çalıştırılsa gelişir ve kullanım yeteneği artar.  Aynı bedenimiz gibi eğer spor yaparsak güçleniriz ve daha dinç oluruz. Yani zekamızın gelişmesi için de egzersiz yapmalıyız. Kitapta bu egzersizleri bulabilirsiniz. Belli hedeflere ulaşmak için belirli aşamalardan geçiyoruz. Yani egzersiz yaptım zekam gelişti diye bir şey yok. Eğer bunu alışkanlık haline getirirsek zamanla farkı görürüz.


Bir konuya daha değinmek istiyorum. Algılama ve öğrenme yeteneklerimizi zinde tutmak için yapabileceklerimiz. Örneğin yapılan bilimsel araştırmalar, bulmaca çözen insanlarda bunama ve benzer hastalıklara daha az görüldüğü göstermektedir. Sadece bulmaca değil; sudoku, satranç ve zihni zorlayan benzer zeka oyunlarla uğraşmak zekamızı zinde tutar.




Yazımın sonuna geldik. Farkındayım bu yazı çok uzun olmadı çünkü kitabın içinde egzersizler var. Bu yüzden anlatacağım kısım çok fazla değil.


Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Eğer sizde fikrinizi söylemek isterseniz aşağıya yorum yapabilirsiniz. Bir sonraki yazıya kadar HOŞÇAKALIN



instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu