31 Mayıs 2017 Çarşamba

ESKİŞEHİR GEZİM

Herkese Merhaba

Bugün size Eskişehir gezim hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle Eskişehir gerçekten harika bir şehir. Eğer gitme imkanınız varsa veya olursa kesinlikle gidin.


Eskişehir'de gezdiğim yerlerden bahsedeceğim.

Balmumu müzesi
Cam sanatları müzesi
Kurtuluş müzesi
Odun Pazarı evleri
Sazova Parkı



BALMUMU MÜZESİ


     Müzede bulunan bütün heykellere hayran kaldım. Hepsi gerçek gibiydi. Ögrendiğime göre heykellerin yapımı yaklaşık 1 ay civarıymıs. Müzede sanat,siyaset,spor ve televizyon dünyasında birçok yabancı veya Türk insanın balmumundan yapılmış heykelleri bulunmaktadır. Aşağıda size burada çektiğim bazı fotoğrafları göstereceğim. Fakat bazı heykellerin fotoğraflarını çekmek yasak olduğu için çok beğendiğim bazı heykelleri çekemedim. Bu arada müzede 160 civarında heykel var.


       






CAM SANATLARI MÜZESİ


       Türkiye'nin ilk Cam Sanatları Müzesidir. Bu arada yerli ve yabancı birçok sanatçının eseri sunulmaktadır. Sanatçıların camdan yaptıkları eserlere hayran kalmamak elde değil. Bu arada gitmek isteyen için bir not söyliyim. Pazartesileri açık değil.









KURTULUŞ MÜZESİ


       Eskişehir milli mücadele için destek veren şehirlerimizdendir. Bu müzede o yıllara ait gazetelerin sunulduğu bir bölüm var. Benim çok ilgimi çeken bir yerde  milli mücadele yıllarında çeşitli dergilerde yer alan karikatürlerin bulunduğu bölüm. Biz burada milli mücadele ile ilgili bir video izledik ve gerçekten etkileyiciydi. Müzenin merdiven kısmında duvarlarda şehitlerimizin adı yazılı tavan kısmında da künyeleri var. Galeri kısmında o yıllara ait fotoğraflar var. Çok güzel düzenlenmiş bir müze.






ODUNPAZARI EVLERİ


       Eskişehir'in en eski yerleşim yeridir. Burası geniş bir yer ve içinde biraz önce bahsettiğim yerler var. Aynı zamanda otel, kafe, restoran gibi yerlerde bulunmaktadır. Eskişehir' e gelirseniz mutlaka buraya da uğrayın.


SAZOVA PARKI (BİLİM,SANAT VE KÜLTÜR PARKI)


       Türkiye'nin en büyük ve en özgün parklarından biri. Çok büyük bir alan içine kurulmuş. Burası çeşitli bölümlerden oluşuyor.


MASAL ŞATOSU

       Kendinizi masal da gibi hissediyorsunuz. Dışı insanı hayran bırakıyor. İçine aynı şekilde fazlasıyla güzel.


























KORSAN GEMİSİ


       Ben içine girmedim fakat dışı gerçekten çok güzel. Eğer giderseniz içine de girin.



BİLİM  DENEY MERKEZİ


       Benim en çok eğlendiğim yerlerden biriydi. Çok keyif aldım. Size tavsiyem giderseniz mutlaka her şeyi deneyin. Emin olun çok güzel vakit geçireceksiniz.







SUALTI DÜNYASI


       İçeriye girdiğinizde kendinizi çok huzurlu hissediyorsunuz. Bakmaya doyamıyorsunuz. Daha önce görmediğiniz veya bilmediğiniz balıkları görebiliyorsunuz. Özellikle üstünüzden balık geçmesi harika bir olay.










HAYVANAT BAHÇESİ


          Sualtı dünyasınız etrafında yer alıyor. Eğer giderseniz ikisine de uğrayın derim.

















Ben gondol turu da yaptım ve size de tavsiye ederim.
Eskişehir'i çok beğendim. Harika bir şehir. Mutlaka siz de gidin.
Gezim hakkında ki yazımın sonuna geldik. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
Bir sonraki yazıya kadar Hoşçakalın.



instagram.com/beyzakunduracioglu
twitter.com/bkunduracioglu